boerderijcamping-de-mebel-helpen-01.jpg

Maak kennis met de boerderij

Bij De Mebel vindt u een kleinschalig boerenbedrijf met melkkoeien, jongvee, kalfjes en wat akkerbouw. Iedereen is welkom om te komen kijken en helpen bij het ophalen, voeren en melken van de koeien. Ook vindt u bij ons een kleine wei met aaibare dieren, zoals kippen, geitjes, kalfjes en varkens. En huis­dieren? Die zijn bij ons van harte welkom! 

De huisnaam van de boerderij is de Mebel, vandaar ook Boerderijcamping de Mebel. Deze naam komt uit de tijd dat er een familie met de naam Mebel op deze plek woonde.

De boerderij is gebouwd in 1927 door de opa van de huidige boer Johan.

Wat hebben de kinderen genoten! Elke morgen en avond mochten ze helpen de kalfjes melk geven, de varkens, geiten en kippen voeren (en eieren rapen).
— Marijke (juli 2016)
boerderijcamping-de-mebel-meisje-met-geitje-en-kip.jpg
 

De koeien gaan in het voorjaar van de stal de wei in (rond 30 april) en komen dan voor de melkbeurt twee keer per dag naar de buitenstal.

 Onze koeien zijn van het ras Holstein Friesian en hebben nog mooie horens. Onze melk gaat naar de fabriek van Friesland Campina. Deze wordt een keer in de drie dagen opgehaald door een grote tankwagen.

Op de boerderij hebben we onze eigen producten: eieren, melk, zelfgemaakte jam, stoofpeertjes en appelmoes zolang de voorraad strekt.