Fietsen en wandelen

Geniet van de mooie en afwisselende Achterhoek

Er is volop gelegenheid om te wandelen en fietsen in deze bosrijke omge­ving, bijvoorbeeld via het Knooppunten­systeem. In onze recreatieruimte vindt u informatie over de omgeving.

Fietsen en wandelen

De Achterhoek is, mede dankzij het uitgebreide fietsknooppuntensysteem, landelijk al één van de best scorende fietsregio’s. Naast die knooppunten is er nu ook een wandelknooppuntensysteem van ruim 3000 kilometer. Het wandelnetwerk wordt gevormd door bebording die het de wandelaar gemakkelijk maakt om zelf een route samen te stellen. Naast de fysieke bewegwijzering die straks overal te vinden is, wordt het netwerk ook aangeboden op een papieren wandelkaart en daarnaast zal het ook digitaal ontsloten worden.

Wij komen hier inmiddels al het derde jaar met veel plezier in het voorseizoen. Veel fiets- en wandelmogelijkheden, dicht bij Dinxperlo en de Duitse grens.
— Ada (juni 2016)
boerderijcamping-de-mebel-fietsen.jpg
boerderijcamping-de-mebel-wandel-en-fietsroutes.jpg
 

Het wandelnetwerk in de Achterhoek biedt wandelaars een nieuwe beleving van het prachtige en karakteristieke landschap. De wandelaar wordt middels het netwerk langs inspirerende plekken geleid. Ook is er door het netwerk de mogelijkheid om zelf een route te plannen langs authentieke boerderijen en pittoreske dorpjes. Bestaande routes kun je als wandelaar naar eigen keuze uitbreiden met het knooppuntensysteem, waardoor het mogelijk is een meerdaagse wandelvakantie te plannen. Waar mogelijk wordt het wandelnetwerk zelfs aangesloten op die van omliggende regio’s en Duitsland.

We bieden u in een map fiets- en wandelroutes aan.

knapzaktocht

boerderijcamping-de-mebel-knapzaktocht.jpg

U kunt een route wandelen van ruim 5 kilometer met een gevulde knapzak. Hierin zit ook een waardebon voor een ijsje in Süderwick (Duitsland). De tocht kan op eigen uitgekozen dag gelopen worden.

Kosten: € 5,00 per knapzak.

 


Uitstapjes in de omgeving

De leukste activiteiten voor het hele gezin!

13886955_1176090135764115_8344285430906661562_n.jpg